Sub Menu

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
Logo Gate * Ανένταχτο Στου Ιουνίου τα υπόλοιπα
 

Στου Ιουνίου τα υπόλοιπα Hot

Στου Ιουνίου τα υπόλοιπα

Στου Ιουνίου τα υπόλοιπα.
Η ανοχή της γενικής στο καλωσόρισμα της συνέχειας κι όλα φαντάζουν λογικά στη θλιβερή μονοτονία της απέραντης ανυπαρξίας. Ίδια σελίδα και το βλέμμα να περιγράφει την πρόταση τρέχοντας στο ανεβοκατέβασμα αφήνοντας βιαστικά κάποια πετάγματα στα περασμένα. Και το τσαλακωμένο φύλλο πάνω ψηλά στα δεξιά να εκδηλώνει τη στασιμότητα της αναγνώσεως στην αμηχανία των δακτύλων στην μελαγχολία των καιρών. Με την αυθάδεια των υπερτονισμένων φωνών.
Ενώ οι λέξεις συμπαραστέκονται στα προσχήματα δίνοντας τα δικαιολογήματα, τα χαμηλωμένα χαμόγελα επιδεικνύουν τα μηχανεύματα της πράξεως. Και στην σχηματογραφία τα επίθετα συνωστισμένα πασχίζουν να χαρακτηρίσουν το υποκείμενο.

Προθέσεων εποχή και το ανά στην πρωτοκαθεδρία να προδιαθέτει στο παιχνίδισμα τη νοημοσύνη. Και ο επιμερισμός στη διαδικασία και στη διανομή να συμπαρασύρεται η εφαπτομένη αφήνοντας τα σημεία να περιπλέκονται με τα τέρατα.  Και στου χρόνου, του τόπου των στιγμών, της πτώσεως της αποδείξεως του τελεσίδικου η επανάληψη πολιτική πράξη μεθοδεύει με ακρίβεια την ακολουθία των γεγονότων.
Καλοκαιρία και οι αισθήσεις παρατημένες κάτω απ’ τον ήλιο προσπαθούν να φτιάξουν μια αμαρτία. Σκέψεις ασυλλόγιστες ματιές φευγαλέες κυνηγητά στα σκοτάδια νυχτιές με φεγγάρια και άλλα συνθετικά του απεικονίσματος. Αναστεναγμοί μικροί νοσταλγικοί και στην ανατριχίλα το όνομα να σέρνεται στην επιφάνεια κάνοντας το ανάγλυφο λεπτομέρεια της φανέρωσης.
Και χάνεται στην γραμμή η όραση και στο θαμπό σκιές να δίνουν τα πιτσιλίσματα.
Και στη θάλασσα στο πέρασμα των κυμάτων, ανάμεσα στη βροχή που ξεφεύγει, στα ξέφτια της πέτρας, χαραγμένες αυλακιές πρόσκαιρες, σχηματίζουν τα ρήματα στο πρώτο πρόσωπο.
Όταν οι μορφές αγιογραφημένα εντυπώματα των κλειδωμένων αναμνήσεων ανά νύχτα σημειώνουν την ευλογία των παθών στους μεγάλους μήνες του χρόνου.
Με τα ιερά άμφια του βράχου.


Mυογράφημα

Ακατάφραστη η απορία, εκνευριστική κατάληξη των ανακοινώσεων, προσπαθεί με κατάνυξη ηλίθιας διαδικασίας να παρερμηνεύσει τα γενικώς κινούμενα σχήματα της επικαιρότητας.
Ανασχηματισμοί για τους οφθαλμούς του σύμπαντος και ελπίδα στη βιτρίνα για να περνά το μάτι στην έκπτωση και να αναλογίζεται.
Διακονία της εξουσίας με όλα της τα κάλλη με την ασυναρτησία να επιφέρει στο αναλογούν τη μαυρίλα του και με την ευφράδεια να χαϊδεύει την τρυφερότητα εκτός του κειμένου απομονώνοντας το χειροκρότημα στο απέναντι κάτοπτρον.
Εξιστορήματα χαμηλού διανοητικού περιγράμματος και σύνθεμα καταγωγικής νοοτροπίας, εθνικής συνέχειας και συνέπειας.
Δοκιμές επαναλήψεως καθ’ υπαγόρευσιν και το χείριστο διαδέχεται το χειρότερο φτιάχνοντας διά της επιστήμης της ανεκτικότητας, την αδιαφορία της τετράποδης σκέψης των πλαγιασμένων συνειδήσεων.
Οι αναλύσεις της εξυπηρετήσεως, πολυποίκιλου προσανατολισμού, επιτίθενται φωνασκώντας επιτυγχάνοντας τοιουτοτρόπως διά της σταγόνας την επικράτηση της ισχύουσας ανυπαρξίας.
Και στην αυτοκρατορία της μεγάλης κραυγής των μεγάλων συγκεντρώσεων των μεγάλων λόγων και πράξεων, ο φλήναφος περιφέρεται ασκόπως, ολιγότριχος και αντιαισθητικός αναρτώντας τη γραφικότητα στην καθημερινότητα.

Κύλινδρος

Στη γωνία των πεζοδρόμων
Όταν γυρνούσε καθηλώθηκε στο χώμα
Η όραση
Και εντυπώθηκε στο χώμα
Η ταυτότητα
Του παλιού και του νέου
Με το αδειανό
Στεγνό
Με το χωρίς
Σκέτο
Να πλαγιάζει στο νοτισμένο
Καυτό περιτριγύρισμα
Σιωπηλή μαρτυρία
Όταν το φως αποκρύπτει
Τα φαινόμενα του μαύρου

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ,
τεύχος 1766 στις 27 Ιουνίου 2013

Γεώργιος Μ. Θεοδοσίου

Κριτικές Χρηστών

There are no user reviews for this listing.

 

 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: