Sub Menu

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 160 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
Logo Gate * Ανένταχτο Στην καθηλωμένη σκέψη
 

Στην καθηλωμένη σκέψη Hot

Στην καθηλωμένη σκέψη

Θεατρική αναπροσαρμογή των κυβερνήσε­ων και η ουσία, πανομοιότυπη προσταγή, πα­σπαλίζεται με την απενοχοποίηση της ανανεω­μένης απόδοσης του κειμένου. Καθηλωμένη η ευκτική στα παλιά ερμάρια καταπνίγεται κάτω απ’ τις πυκνογραμμένες σειρές των υποσημει­ώσεων. Ψιλά γράμματα οχυρωμένα πίσω απ’ τις προθέσεις σκιάζουν το ελπιδοφόρο εκ της αλλοτροπίας προαναφώνημα, χαρίζοντας στην ανάπτυξη του θέματος τον θλιβερό χαρακτήρα μιας απροκάλυπτης υποταγής.

♦ Συμβάσεις στην αιτιατική των προσαρμο­σμένων επιλογών και το τσουχτερό κρύο εκ­θέτει ανεπανόρθωτα το ψευδολόγημα της ηλι­οφάνειας.

Η θρασυστομία των επιφανών φαντάζει υστερόβουλο εκφώνημα και τα ρητορικά σχή­ματα υπογράφουν την πολυκαιρισμένη συνθή­κη του υποκριτικού λόγου.

♦ Συνεργασίες υπογραμμισμένες με όλα τα χρώματα και μογίλαλες οι αντιδράσεις κρα­τούν απλώς τα προσχήματα στα όρια του λήμ­ματος.

Και οι συμμετέχοντες διαφωνούν προκαλώ­ντας το μειδίαμα στο αναγνωστικό κοινό, το οποίο συνοφρυωμένο ατενίζει την ανάρτηση των χειμερινών εκπτώσεων.

♦ Και στις εκτός του χρόνου απαγγελίες της ευείκαστης ομοιοκαταληξίας, παντέρημη η λογική φεύγει στη σιωπή τής ασπροντυμένης απουσίας.

Ενώ η περιπλεγμένη συλλογιστική της δι­γλωσσίας σκαρφαλώνει στο σαρδάμ για να αποσαφηνίσει τη συγγένεια των επωνύμων.

♦ Και τα σταγονίδια επιφέρουν αναταραχή στα απόκρυφα των βάλτων και πίσω απ’ τις πυκνές καλαμιές αλλοπρόσαλλοι αφηγητές συλλαβίζουν τα εφιαλτικά κατάλοιπα.

Τοιουτοτρόπως, λοιπόν, και χωρίς καθόλου ερυθρόν εις τας παρειάς επισημαίνεται το σχήμα.

Και η επικράτεια του αναφλασμού αποκα­λύπτεται αυθαδόστομα, αποκαθιστώντας τη μεταμφιεσμένη αβελτερία.

Χειμώνας!

♦ Οι δρόμοι γέμισαν μ’ απλωμένα χέρια, ενώ οι συνταγογράφοι δρομολογούν την κατάληξη των παραγώγων. Το σύννεφο καταχράστηκε την υπομονή της καταιγίδας και ξέβρασε το σκοτεινό. Η μελαγχολία σκέπασε την Εσπερία και δυσκολοπρόφερτες γλώσσες πνέουν τα λοίσθια. Το αποτέλεσμα, τελευταίο ανακοινω­θέν, θα προσυπογράψει το τέλος μιας εποχής βασισμένης στην επιφάνεια της εικόνας.

Οι δραματικοί τόνοι, προπαροξύτονα σημάδια, θα προσκομίσουν στη λήγουσα την ομολο­γία της ανυπαρξίας και τα επίθετα στα στόμα­τα θα χαρακτηρίσουν υβρίζοντας τις διαδρο­μές των υποκειμένων.

♦ Η μεθοδολογία της οράσεως συνεχίζει το παιχνίδι των απλοϊκών εκφωνήσεων και οι συνευρισκόμενοι υπερτιμημένοι δημοκόποι δια­σφαλίζουν την εφήμερη αναγνωρισιμότητα.

Στους κρεμαστούς κήπους των απείρου κάλ­λους ανθέων.

♦ Γέλια και δάκρυα ανάκατα!

Και συμπλέκονται οι αισθήσεις κι αποσύρε­ται η ακοή καταπονημένη απ’ την κακοφωνία.

♦ Χειμώνας!

Στον φανοστάτη κάτω απ’ το ψιχάλισμα αρ­γόσυρτη και συνεπαρμένη η αγωνία αντιφεγ­γίζει. Μια χαρτοσακούλα άδειασε τη ζωή της στο πεζοδρόμιο. Μαντρότοιχοι και καγκελόπορτες. Παγωνιά και σκοτάδι. Ασπρόμαυρο συ­ναίσθημα πάνω στο κεντημένο.

♦ Αναπνοές του βοριά, καταιγίδα πρωτόγνω­ρη, να παρασύρονται οι φυλλωσιές, να μένουν τα κλαδιά χωρίς φωνές και προλογίσματα.

Και μια ασημένια βροχή ψιθυρίζει την ανα­στάτωση.

♦ Στην καθηλωμένη σκέψη.


Γιώργος ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Κριτικές Χρηστών

There are no user reviews for this listing.

 

 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: