Sub Menu

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 645 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
Logo Gate * Ανένταχτο Περιρρέουσα ορατότητα
 

Περιρρέουσα ορατότητα Hot

Περιρρέουσα ορατότητα

Πανικόδρομος, ο κήπος των εύοσμων ανθέων πρωτοστατεί στις αναρτήσεις των κοινότοπων επιδιώξεων του καθιερωμένου. Η συναλλαγή πράξη νομοθετημένη και εγκατεστημένη στο βαθυστόχαστο υπόγειο της καθεστηκυίας νοο­τροπίας, κρέμεται απροκαλύπτως στα σύρματα, χωρίς να προκαλεί ιδιαιτέρως το από χρόνους απογοητευμένο βλέμμα του μεσόκοπου χαμόγε­λου, το καταγεμισμένο με τον κυκεώνα του δαιμονιώδους κατασκευαστή των ειδήσεων.

♦ Μεσοπρόθεσμοι διάλογοι της εγκαθιδρυμέ­νης από τους γραμμένους μυστικούς κώδικες παραβατικότητας δυσοσμούν την ήδη βρομερή περιρρέουσα ορατότητα.

Αλαζονεία σφιχταγκαλιασμένη με την ηλιθι­ότητα αποσβολώνει τη στοιχειώδη λογική επάρ­κεια και εξακριβώνει την παγιωμένη ασυνταξία της πολυμορφίας της κρίσεως.

♦ Κόσμοι με προθέσεις να ορίζουν την κατά­πτωση, ευλύγιστοι άρχοντες, σημαντικοί σαλ­τιμπάγκοι, θεμέλια της σαθρότητας, εκφωνήματα επιτυχίας λασπωμένης, πολυλογάδες της γραμμής, υπέρθυρα γκρεμισμένων αρχοντικών, παλαιόμορφοι περιφερόμενοι στοχαστές του ερ­γοταξίου μιας συμφοράς πανάρχαιας, διορίζουν επιτυχώς το εξεικόνισμα του θλιβερού στη λέξη με τα έξι γράμματα.

Και απεσύρθησαν τα φωνήεντα διαμαρτυρό­μενα για την ηχορρύπανση του υπόκωφου γδού­που των συμφώνων.

♦ Ξερά χόρτα και τετράποδα με πληγωμένες μουσούδες να αναζητούν το χλωρό. Μαγκωμέ­νες, βαριές οι ανάσες και ένας ήλιος να καίει απίστευτα.

Πέτρες πυρωμένες να φτιάχνουν το χνότο του Ήλιου όταν αλήτισσες σταγόνες άφηναν ασυλλόγιστα το κύμα ψάχνοντας τις αισθήσεις στην επιφάνεια των βράχων.

♦ Μονόλογοι των διαστημάτων και αποστάσεις να κρύβουν τη μοναξιά της διαφορετικότητας.

Πελώριοι εφιάλτες, σκευρωμένες σανίδες, σφαλισμένα παράθυρα. Καθισμένα πουλιά, σπα­σμένα τζάμια, ξεκούρδιστα έγχορδα, μεθυσμέ­νες αναπνοές.

♦ Ηχογραφημένη, παράνομη αποκαθήλωση της κακοσμίας.

Σύννομο και άλφα στερητικόν στη χορωδία των ανυπόληπτων ομοιωμάτων του υψηλού κατάπτυστου οικοδομήματος.

♦ Γηπεδική πολιτική και τα πεπραγμένα συνθή­ματα πανηγυρισμού, όχλου συνθέματα, παρά­νοια πανηγυρική, μονοδιάστατη.

Συμψηφισμός της βρόμας πολύχρωμος.

♦ Και ένα ψιλόβροχο να αδιαφορεί για τη θρασυλογία του κατακαλόκαιρου.

Στο χώμα ένας γάιδαρος αφήνει τις ρυτίδες του στο παλιό μονοπάτι. Στο πλάι δυο χείλια ρου­φούν τον μεγάλο αέρα. Κλειδωμένη φωνή να σέρνεται στις πεζούλες. Λιτανεία των στιγμών. Θριαμβολογία της ασυνέπειας των κανόνων. Πα­ρατυπία του φθινοπώρου στην ιχνογραφία του καλοκαιριού.

♦ Στην άμμο τα σώματα συλλογίζονται τα κρυμ­μένα και παιδικές φωνές, διαλείμματα του χει­μώνα επαναφέρουν στα στόματα των ενηλίκων τις αρνητικές εκφορές λόγου σκορπίζοντας τοιουτοτρόπως την καθιερωμένη ανεμελιά της αθωότητας.

Στην εξώθυρα του πρέπει γυμνοί αλητάμπουρες παραμιλούν την πρωτόλεια ειρωνεία τους.

♦ Γερασμένες οι φωνές και ανικανοποίητες οι παραπομπές της ζωής ψάχνουν το πρωτότυπο του κειμένου. Όνειρα βρεγμένα στα μισόκλειστα βλέφαρα και ανεπαίσθητοι μορφασμοί των κορ­μιών να εκθέτουν τη νοημοσύνη των αισθήσεων.

Στα ραδιόφωνα τραγούδια να παρανοούν την αισθητική και πλαδαρές μορφές χυδαιότητας να μουντζουρώνουν το μικρό βαρκάκι που τόλμησε να ξεμπουκάρει απ’ το λιμάνι.

Ένα λυγισμένο καλάμι, μια ηλιοκαλύπτρα και μια αγιογραφία της εποχής ξένη με την παρά­γραφο.

Ένα φτερό, ένα δελφίνι συμπλήρωσε τη ζω­γραφιά.

♦ Ακινητοποίησε την εικόνα και καθυστέρησε την αυθάδεια του απογεύματος.

Γιώργος ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Κριτικές Χρηστών

There are no user reviews for this listing.

 

 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: