Sub Menu

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 145 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
Logo Gate * Ανένταχτο Συμπυκνωμένη έννοια επιλόγου
 

Συμπυκνωμένη έννοια επιλόγου Hot

Συμπυκνωμένη έννοια επιλόγου

Ακάλυπτοι χώροι στις μεταμεσονύχτιες αναδιαρθρώσεις. Νεφελώματα και βαριές ασήμαντες αναπνοές. Καταβεβλημένα σώματα, χρονικά περιθώρια εν συντομία και θόρυβοι διακεκομμένοι. Διαστήματα θλίψεως στη συνέχεια των ακατανόητων ανακοινώσεων και απρόσωπα ρήματα αναζητούν τη δευτερεύουσα σημασία. Βλέμματα γεμισμένα με την ωχρότητα της απορίας, αιωρήματα αποσυντονισμένου συνθέματος, κρεμασμένα απομεινάρια παλαιότροπου ιστορήματος αφήνουν την αδιαφορία να υπογράψει τη συντέλεια του ανεπιτήδευτου.

♦ Και μετά έρχεται η παγωμένη βροχή.

♦ Συμπυκνωμένη έννοια επιλόγου.

♦ Πληθαίνουν οι άναρθρες κραυγές της επανάληψης και παλαιοί δίφθογγοι, τοποτηρητές των βαρύγδουπων λεξημάτων, αποπροσανατολίζουν την πραγματικότητα αφήνοντας την προσέγγιση της αληθείας να φαντάζει αστειολόγημα ακατάφραστου κειμένου.

♦ Χαμηλά πρόσωπα, κατευθυνόμενες προτάσεις, κατασκευασμένοι μορφασμοί πασπαλισμένοι με τη σοβαροφάνεια των κρίσιμων στιγμών ασελγούν ανερυθρίαστα πάνω στην εναπομείνασα νοημοσύνη των εξαθλιωμένων.

♦ Και η διάλυση τερατόμορφη αποσυνθέτει τα ψευδίσματα επαναφέροντας στην επιφάνεια απογυμνωμένη τη μεταμφιεσμένη μορφή των ταυτοτήτων.

♦ Και η πολιτεία παραδομένη στους διαδρόμους που ανέχτηκε αναλογίζεται τον ήλιο που κρύφτηκε στο γκρίζο σύννεφο των επιλογών της, αποσιωπώντας τις ενοχές της. Μελαγχολία πρωτόλειου απορήματος, ενώ οι ερωτήσεις, είδωλα των απαντήσεων, παρανοούν στα σφιγμένα χείλη.

♦ Διορισμένες γραφές, θρησκόληπτα παραληρήματα κατευθυνόμενης βίβλου, απλοϊκές συνάξεις νοημάτων, να απλουστεύει ο χρόνος το πρόβλημα, να κλέβει η εκφώνηση τη θέση της κορδέλας. Και το χάρτινο κουτί αδειανό, με τσαλακωμένα τα χαρτιά του περιεχομένου να μορφοποιούν το αντίδωρο στη φανταχτερή εποχή της αντιπαροχής των συνειδήσεων.

♦ Δυσσεβές το αμάρτημα ξεστόμισε την ανορθογραφία του ενώ η βαρυπρεπής μελαγχολία της αισθαντικότητας ανέδειξε την οξεία γωνία των ενστίκτων.

♦ Η ανοιχτωσιά της θωριάς αναμάσησε το παρελθόν και προσφώνησε την απαξία. Οι διάκονοι στους άμβωνες των καθεδρικών ευκτηρίων λειτουργούν ενοριακώς τας γραφάς των υπερώων ενώ το εκκλησίασμα της συνοικίας συγκεντρώνεται οσονούπω προ των πυλών. Όμοια τα του Παντελεήμονος, αρχαιοτρόπως μονολογεί ο παραβάτης των καθιερωμένων, αφήνοντας την κοιλότητα να εκφωνήσει εκ βαθέων εκείνον τον αηδιαστικό ήχο εκτοξεύσεως αέριων φθόγγων.

♦ Οι περιπλεγμένες διηγήσεις των επερχόμενων μηχανευμάτων θα αναζωπυρώσουν την ένταση της ηλιθιότητας και στους εξώστες, η αβελτερία θα υπερτονίσει το ανυπέρβλητο της υποστάσεώς της.

♦ Ασήμαντοι σχηματισμοί θα κατακερματίσουν την αγανάκτηση και η ελπίδα, πολυφορεμένης χρήσεως λέξημα, θα παγιδεύσει την ψευδαίσθηση.

♦ Και στους πέτρινους τοίχους τα δικαιολογήματα αρμολόγησαν τον χρωματισμό της λάσπης. Σκουριά στα αφημένα σίδερα και μισογκρεμισμένοι πλίνθοι μαρτυρούν την εγκατάλειψη. Ερπετά και έντομα. Ερημαίο το γήχυτο και αναγνωρίσιμο το κρώξιμο των γαμψώνυχων πτηνών με τα κυρτά ράμφη.

♦ Πρωτομίλημα ανοίξεως.

♦ Και η πρώτη μυρουδιά της ανεμώνας ψιθύρισε στην πέτρα τον ερωτισμό της αταξίας. Και οι συνθήκες σημάδεψαν τα γράμματα στους λουλουδιασμένους βραχότοπους.

Μια πεταλούδα τίναξε τα χρώματα και μια ουράνια γραμμή μάζεψε τη θάλασσα.

♦ Ανυπότακτη, αντιμίλησε η εποχή και έδωσε την αντίφαση, λοιδορώντας το παραλήρημα.

Γιώργος ΘΕΟΔΟΣΙΟΥ

Κριτικές Χρηστών

There are no user reviews for this listing.

 

 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: