Sub Menu

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 328 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
 

Ο ερωτας Hot

Πολυς λογος γινεται για αυτόν. Τα περισσοτερα είναι υπερεκτιμημενα. Ξαφνικα ένα πρωι βρισκομαι ερωτευμενος με την Νικολετα. Χθες δεν ημουν κ σημερα ειμαι καψουρης μαζι της. Ειναι ομορφο να ερωτευεσαι, ξεχνας τον εαυτο σου, το μυαλο σου, ολη σου η εκπαιδευση κ ολη σου η προσωπικοτητα παει περιπατο με την εμφανιση του ερωτα στο προσκηνιο. Είναι ένα Μεγαλο φαινομενο , μια μεγαλη ενοτητα, που μεσα της περικλειει το ένα τριτο της υπαρξης μας. Τα αλλα δυο τριτα είναι η Ζωη κ ο Θανατος. Είναι τα τρια Μυστηρια της υπαρξης, Ζωη, Θανατος, Ερωτας.

Ειναι μυστηρια κ θα παραμεινουν μυστηρια. Μυστηριο σημαινει κατι που δεν μπορεις να αγορασεις ουτε να πουλησεις. Υπαρχουν από μονα τους. Κανεις δεν τα δημιουργησε. Υπαρχουν. Η Ζωη σου δωθηκε χωρις να σε ρωτησουν, ο Θανατος σου δωθηκε χωρις να σε ρωτησουν κ το θεμα μας, δηλαδη ο Ερωτας, σου δωθηκε χωρις να σε ρωτησουν. Ερωτευτηκες κ δεν είναι σιγουρο αν θα συνεχισεις να εισαι ερωτευμενος, δεν εξαρταται από σενα, δεν εξαρταται από τον άλλο. Ηλθε σε σενα σαν φωτιση του αγιου πνευματος κ θα φυγει οποτε αυτό θελει. Το μονο που χρειαζεται είναι να εισαι ανοιχτος για να δεχθεις την φωτΙση του, ειδε αλλιως, θα μεινεις ανεραστος. Ανεραστος είναι ο ανθρωπος που ασχολειται πολύ με τα γηινα, με τα υλικα αγαθα. Αν ασχολεισαι υπερβολικα με αυτά τοτε αποκτας ανοσια με τον ερωτα, δεν μπορει να σε κολλησει το μικροβιο του ερωτα. Γινεσαι χοντροπετσος.

Ανακεφαλαιωση. Υπαρχουν τρια μυστηρια στον κοσμο. Η ζωη, ο ερωτας κ ο θανατος. Κατά παραδοξο τροπο είναι κ τα τρια ενωμενα μεταξυ τους, αξεχωριστα. Οσο πιο ζωηρος εισαι τοσο πιο κοντα στον ερωτα κ στον θανατο εισαι. Οσο πιο ερωτιαρης εισαι, τραβας σαν μαγνητης τα αλλα δυο. Οσο πιο φιλοσοφεις τον θανατο τοσο πιο ερωτιαρης κ ζωντανος εισαι. Τα τρια μυστηρια είναι ένα.

Ο ερωτας λοιπον είναι μια κατασταση μυστηριου. Δεν εξαρταται απο σενα, εισαι πολύ μικρος για να τον ελεγξεις, να τον κουμανταρεις, είναι ολο το Συμπαν. Τα δομικα στοιχεια του Συμπαντος είναι ο ερωτας , η ζωη κ ο θανατος.

Τι μας μενει; Τιποτα δεν μας μενει. Το ότι συνεχιζεις να ζεις είναι επειδη υπαρχει ένα ρευμα μεσα σου, που σε διαπερνα κ σε κρατα ακομα ζωντανο. Αν όλα ηταν μονο υλικα θα ειχες αυτοκτονησει εδώ κ καιρο. Υπαρχει κατι που σε φορτιζει συνεχως, μια μπαταρια με τρια στοιχεια. Ο ένας πολος είναι η ζωη, ο άλλος πολος είναι ο θανατος κ ο ηλεκτρολυτης ονομαζεται Ερωτας. Στην φυσικη, όταν πηγαινες γυμνασιο, εμαθες για την ηλεκτρικη στηλη. Αν παρεις ένα λαμάκι από χαλκο κ ένα από λαμαρίνα κ τα βυθισεις μεσα σε ένα ποτηρι με χυμο λεμονι, τοτε στα ακρα των ελασματων παρουσιαζεται ηλεκτρικο ρευμα. Αν βαλεις ενα μικρο λαμπακι θα αναψει. Ετσι δουλευει ο κοσμος μας.

Τα τρια υλικα που είναι φτιαγμενος ολος ο κοσμος είναι αυτά. Οτι βλεπεις, δεν είναι παρα τα αποτελεσματα, τα συμπτωματα, οι αιτιες, αυτων των τριων μυστηριων.

Ηταν μερες με τον Στεφανο. Εζησαν μαζι μια βδομαδα ερωτα. Τωρα ο Στεφανος ειπε γεια σου κ ευχαριστω, πηρε το καπελακι του κ εφυγε. Το ιδιο ειπε κ το ταιρι του. Ευχαριστω που ειμασταν μαζι. Γεια σου, οπου κ να εισαι να περνας ομορφα.

Τα ευχαριστω διαλυθηκαν μεσα στον αερα,

πριν να διαλυθουν αγκαλιαστηκαν μεταξυ τους,

κ διαλυθηκαν σαν αρωμα. Οπως ακριβως κανουν όλα τα λουλουδια. Γενιουνται, ζουν κ πεθαινουν. Δεν ανησυχουν για το μελλον, ζουν το εδώ κ τωρα κ οσο παει. Αν τους δωσεις σημασια ή όχι λιγο τα ενδιαφερει. Αυτό κανουν ολοι εδώ πανω εκτος από τον ανθρωπο. Είναι το μονο ον που ανησυχει για το κάθε τι. Ποτε δεν είναι στο παρον, παντα ονειρευεται ένα αλλο κοσμο, δεν του αρεσει αυτος ο κοσμος κ ονειρευεται εναν άλλο. Ολοι οι εραστες ηταν σκετη καταστροφη. Κ οι ερωμενες ολες, μα ολες, ηταν αχρηστες. Αχαριστες.

Ηταν απλα λουλουδια που μαραθηκαν. Αυτό ηταν ολο.

Σε ένα κοσμο πιο ευφιη, το ευχαριστω για το καθετι που σου ερχεται,θα ακουγεται περισσοτερο. Κ όταν φευγει, μαζι με τα δακρυα θα κυλα μαζι στο χωμα κ ένα ευχαριστω.

Να περνατε ολοι ομορφα

Κριτικές Χρηστών

There are no user reviews for this listing.

 

 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: