Eίσοδος Μελών

Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by Sotos
"Bravo!!!!!!!!!!!!! "
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
< >

Κριτικές Κειμένων

Who's Online

Έχουμε 222 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
LOGO PAGE ** Άρθρο Πολιτικη
 

Πολιτικη Hot

Σημερα θα σου διαλυσω αλλον ένα μυθο που σε εχουν γαλουχησει. Τον μυθο της δημοκρατιας κ των πολιτικων κομματων. Ξερω ότι μπορει να ανηκεις σε καποιο κομμα, αν δεν ανηκεις εσυ ανηκει η μανα σου, ο πατερας σου, τα παιδια σου, ο παππους σου. Είναι μια μεγαλη ιστορια, είναι ενας μυθος που τον εχεις πιστεψει κ εχεις επενδυσει πανω του με απωτερο σκοπο το ωφελος, ειτε είναι αυτό χρηματικο, ειτε είναι ιδεολογικο, ειτε είναι ρουσφετικο. Μου αρεσει να σου πεταω από πανω σου τις σαβουρες που σου εχουν βαλει οι αλλοι κ τις εχεις αποδεχτει. Όπως σε βλεπω σε εχουν φορτωσει, σαν γαιδουρι με διαφορες πατσαβουρες κ σου λενε μπραβο κτηνο μου, προχωρα! Κ γελανε μαζι σου.Θα μπορουσες να αντιπαραθεσεις ότι εγω κανω προπαγανδα σε κατι άλλο, πιθανον καποιο νέο κομμα, σε καποια νεα οικολογικη οργανωση κλπ. Κανω προπαγανδα, κ αυτή ονομαζεται: Ανθρωπισμος.

Αν νομιζεις ότι οι πολιτικοι δουλευουν για το δικο σου ωφελος κ του κοσμου ολου,

Αν νομιζεις ότι η πολιτικη δεν κρυβει παζαρια,

Αν νομιζεις ότι η πολιτικη είναι κατι το ανθρωπινο,

Αν νομιζεις, ότι βλεπεις, είναι αυτό που ηθελες να βλεπεις,

Αν νομιζεις. Το εχεις πει χιλιαδες φορες στη ζωη σου κ θα το πεις άλλες τοσες, ότι οι πολιτικη κ η πολιτικη είναι κατι το πουστικο. Είναι ρεμαλια. Το ειπες. Τοτε πως περιμενεις να αλλαξει ο κοσμος προς το καλυτερο; Τι κανεις; Ο κοσμος θα χειροτερευει οσο παει γιατι το σημερα φερνει το αυριο. Κ το σημερα όχι μονο δεν βλεπεται αλλα είναι κ καταστροφικο για τον πλανητη μας τη γη. Εχεις παιδια, μπορει να μην εχεις εσυ παιδια, εχει όμως η αδελφη σου, ο αδελφος σου, ο φιλος σου. Εμεις κουτσα στραβα την βγαλαμε, σε λιγο φευγουμε, τα παιδια μας όμως θα ζησουν μια κολαση. Για αυτά τα παιδια το χρωστας. Ελα λιγο μαζι μου. Δεν θα σου μιλησω για σπουδαια κ για μελλοντικες κατακτησεις. Θα σου μιλησω για μας, για μας τους δυο. Εισαι κ συ ανθρωπινο πλασμα σαν εμενα, δεν βλεπω καμια διαφορα αναμεσα μας. Εχεις αισθηματα, πονας, γελας κλαις, εχεις ονειρα, σαν εμενα. Ειμαστε ιδιοι από κάθε αποψη, κ το πιο βασικο, μεσα στο μυαλο μας κ των δυο μας στριφογυριζει ένα ερωτημα: Γιατι βρισκομαι εδώ;

Μπορει να εχω πανεπιστημιακη μορφωση κ συ καθολου. Μπορει εσυ να εισαι ενας αστροναυτης που εχει πατησει το ποδι του στην σεληνη κ γω να ζω σε καποιο φτωχο χωριουδακι στην Αφρικη, στην Μπιαφρα, που ποτε μου δεν θα κανω ένα βημα περα από την καλυβα μου. Ομως το ερωτημα παραμενει. Τι κανω εδώ; Ποιος ειμαι;

Ο κοσμος ετσι όπως τον εχουμε φτιαξει…

Σημερα ακουα απο το μεγαφωνο την θεια λειτουργια. “Ο Χριστος αναστηθηκε κ ηλθε να μας σωσει”, ελεγε ο παπας. Τον δολοφονησαμε κ μετα ειπαμε ότι αναστηθηκε κ ετσι είναι ολα μελι γαλα. Πονηρο το μυα λο του ανθρωπου, σκοτωνει καποιον, τον δολοφονει εν ψυχρω, μονο κ μονο επειδη μιλησε για αγαπη κ μετα εμεις τον αναστησαμε. Αρα δεν εγινε κατι κακο. Ισα ισα αποδειξαμε ότι είναι θεος. Ολοκληρη η ζωη μας στηριζεται πανω σε αυτό το μοτιβο, οτι δηλαδη θεωρουμε τους εαυτους μας αθανατους κ αρα μπορουμε να κανουμε οτιδηποτε εδώ πανω. Εγω κ συ εχουμε το ιδιο πεπρωμενο κ ονομαζεται Αγνωστο. Το Απειρο Αγνωστο. Ειμαστε ολοι αδαεις. Αυτή η προταση πρεπει να σου γινει εμμονη ιδεα. Πρεπει να γινεις ολος αυτή η προταση: Ειμαστε αδαεις.

Ειμαστε αδαεις. Τοτε τι μενει; Τιποτα δεν μενει. Μονο εσυ κ η σαρκα σου, αυτά τα δυο είναι τα μονα πραγματικα,

σε ένα κοσμο που νομιζει ότι γνωριζει. Τα μονα πραγματικα, εγω κ η σαρκα μου κ το ερωτημα: Ποιοι ειμαστε;

Ειμαστε αδαεις. Παρ’ολα αυτά ζουμε κ αναπνεουμε κ εχουμε ένα μυαλο κ καπου εκει μεσα μας, κατοικει μια καρδια. Η καρδια είναι η αποδειξη ότι κατι μπορει να υπαρχει κ ισως να είναι κ το μονο νοημα εδώ πανω, η καρδια , η ανθρωπια μας, ο ανθρωπισμος του ανθρωπου. Ισως, δεν ξερω, μπορει κ όχι, μπορει κ ναι. Μπορει κ αυτη η καρδια να ειναι απλα ενας μυθος. Ο ανθρωπισμος ενας μυθος. Να μην υπαρχει τιποτε.

Εχουμε δοκιμασει τον εναν δρομο μεχρι τωρα. Τον εξω, των κατακτησεων, των μεγαλειων, της εξουσιας κ όλα δειχνουν ότι αποτυχαμε. Ας δωσουμε κ στην καρδια μια ευκαιρια. Το κολπο μπορει να πιασει κ ισως απαντηθει κ το αιωνιο ερωτημα. Ποιοι ειμαστε;

-Ποιοι ειμαστε;

Το ερωτημα μενει αναπαντητο κ ολο κ απομακρυνομαστε από αυτό. Ο πολιτισμος μας απετυχε. Να κοιταξει ο καθενας μεσα του κ αργα αργα, διστακτικα, να τον πεταξουμε εκει που του αξιζει. Στον καλαθο των αχρηστων. Ο νεος δρομος θα γραφει τα γραμματα του νεου κομματος. «Ζητω η καρδια, ζητω ο ανθρωπισμος»

Ψηφισαμε αυτή την Κυριακη. Την μεθεπομενη Κυριακη ξανα παλι. Είναι ένα κοντερ που καταγραφει χιλιομετρα,

πανω σε ένα αυτοκινητο με φουλ τις μηχανες, πανω σε τάκκους. Στο τιμονι βρισκονται οι ηγετες σου κ καπαρτίζουν(κανουν τον καμποσο). Ο τάκκος εισαι Εσυ. Το αυτοκινητο είναι η ζωη, η δικη σου ζωη, που παει χαμενη.

Να περνατε ολοι ομορφα

Κριτικές Χρηστών

There are no user reviews for this listing.

 

 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: