Sub Menu

Κείμενα/έργα μελών και Κριτικές (εκτός Αρχείου)

There are 2161 listings and 3770 reviews.

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 1809 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας, που έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο. Επιθυμία μας  είναι να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, με την δικιά σας βοήθεια και συμμετοχή .
Εκτύπωση PDF
RSS
Logo Gate * Ποίηση Κουτσός φονιάς
 

Κουτσός φονιάς Hot

Κουτσός φονιάς

Για κείνον που πέρασε...

Ξεκίνησες το ταξίδι σου
έχοντας μόνο το ένα σου πόδι
Κουτσό φονιά σε φώναζαν
Είχες για δεκανίκι μονάχα τη μοίρα σου
«Μάνα» την φώναζες θυμάμαι
Περνούσες απ΄τα στενά
κι εκείνο το τικ τακ του ξύλινου ποδιού σου
τρόμαζε τα πουλιά .
Στο βλέμμα σου είχες δηλητήριο
και ήξερες πολύ καλά πώς να το χρησιμοποιήσεις.
Να δες!
Το ‘ριξες σε μένα και με σκότωσες.
Μα εγώ ..
Ξέρω τα μονοπάτια που βαδίζεις
Και σε περιμένω..
Σου ‘κλεψα το δεκανίκι..

Κριτικές Χρηστών

Average user rating from: 5 user(s)

 

Αξιολόγηση:
 
5.0
 
 

Πρωτοποριακό... και χάρις των παραπάνω σχολίων που ειλικρινά πιστεύω ότι σου αρμόζουν (Νίκου Στυλιανού) δέχτηκα ένα απίστευτο ερέθισμα να εμπλουτίσω λίγο τις ελλειμματικές μου γνώσεις. Συνέχισε έτσι.....Το ‘ριξες σε μένα και με σκότωσες.
Reviewed by powerlesspower
October 13, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 

Κουτσός φονιάς

Έλκυστικό,μοναδικό στύλ θα έλεγα,μια δημιουργία που σπανίζει.

Πρωτότυπο είπαν κάποιοι και άλλοι ανατρεπτικό.

Μήπως είμαστε μπροστά σ'ένα μεγάλο θέμα,που είναι η ανάγκη

της πρωτότυπης δημιουργίας και φαντασίας στην κοινότυπη ζωή μας;

Είναι η πρωτοτυπία δεμένη με το ταλέντο του δημιουργού(έμφυτο χαρακτηριστικό)

η αποκτιέται μέσα από την εμπειρία καιτη γνώση; Και το "ανατρεπτικό" που είπε

η viv, σημαίνει αλλαγή; Ζητάω τη βοήθεια του κοινού για να βάλω σε τάξη

τις σκέψεις μου.


ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΓΚΡΕΚΟ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ

Πρέπει να χτυπούμε, να χτυπούμε τη μοίρα μας, ως ν' ανοίξουμε πόρτα, να γλιτώσουμε!


******************************************************************
Δεν νομίζω ότι η πρωτοτυπία είναι σε κανένα έμφυτη. Είναι θέμα εμπειρίας και γνώσης για να εκδηλωθεί. Οπωσδήποτε χρειάζεται πάντα κάτι το πρωτότυπο για να αλλάξει την ρουτίνα όλο τα ίδια και τα ίδια και αμπελοφιλοσοφίες, κουραστήκαμε πια για αυτό και κάθε αναγνώστης ψάχνει για κάτι το διαφορετικό και πρωτότυπο. Αν και είμαι παλιά αναγνώστρια του λογοκλάμπ πρώτη φορά σχολιάζω κάτι κι’ αυτό γιατί πλέον ζητάτε και την γνώμη των απλών αναγνωστών και αυτό σας τιμά. Συγχαρητήρια σε όλους τους παράγοντες. dimitra


********************************************************************
Συγχαίρω την kate που έθεσε το θέμα και θα ήθελα να καταθέσω κι εγώ μια άποψη. Κατά την ταπεινή μου άποψη λοιπόν ‘πρωτότυπο’ δεν υπάρχει στην Τέχνη, εάν ως τέτοιο ορίζεται το εντελώς νέο, το πρωτόφαντο. Η Τέχνη γενικά αλλά και η Ποίηση πραγματεύεται τα από Δημιουργίας τετριμμένα θέματα: Ερωτας, Μοναξιά, Ζωή, Θάνατος… και τις εκπορεύσεις τους, τις μεταλλάξεις τους, τις μεταμορφώσεις τους αλλά και την συμβολική τους. Η εμφάνιση του μοντερνισμού, αρχές του 20ου αιώνα, στην χώρα μας πολύ αργότερα βέβαια, έφερε ‘πρωτοτυπία’ στη γραφή –όλη η Σουρεαλιστική Σχολή και πολλοί παραπόταμοί της π.χ., μου έρχεται στο νου και ο δαιμόνιος και ανατρεπτικός Μαγιακόσφκι κ.α.- αλλά η θεματολογία παρέμεινε περίπου ίδια. Ο Ανθρωπος, η θέση του στην κοινωνία, η συνομιλία του με το είναι, με το εγώ, με το μηδέν κλπ. Κατανοώ ότι εδώ μάλλον χρησιμοποιήθηκε ο όρος με το συμβατικό του περιεχόμενο, το ‘φρέσκο αεράκι’ δηλαδή εν μέσω πελάγων λυρισμού, μαύρων συναισθημάτων, υπαρξιακών ωκεανών… με αυτή την έννοια, η κατάθεση άλλης γραφής έχει το χαρακτήρα της πρωτοτυπίας. Και η γραφή της Rain Paths έδωσε όντως αυτό το στοιχείο για να δικαιολογηθεί ο όρος. Η Kate έθεσε ακόμη πιο βαθιά το… μαχαίρι αναζητώντας πιθανώς την ανάγκη για πρωτότυπη, καινοφανή γραφή με στόχο το να ξεχωρίσει κανείς, να διακριθεί από τους άλλους, να βγει από το ‘κοπάδι’. Και συχνά το παρατηρεί κανείς βέβαια στους δημιουργούς –πολύ συχνά στην έβδομη τέχνη – και αποτελεί ζήτημα ατελείωτων συζητήσεων και γόνιμων. Όπως και αυτές που τελευταία έχουν αναπτυχθεί με αφορμή ποιήματα μελών του Λογοκλαμπ. Και είναι κάτι που προσωπικά με ενδιαφέρει πολύ… να στε καλά όλοι. SAILOR

**************************************************************************
Διαβάζοντας το ποίημα- το οποίο το "απόλαυσα"- και τη συνέχεια τα ζητήματα που τέθηκαν θα συμφωνήσω ότι σε μεγάλο βαθμό με τον SAILOR. Πιστεύω ότι πρωτοτυπία σε θέμα από αυτού κάθε αυτού παρθενογένεση δεν υπάρχει, με την έννοια ότι από κάπου το εμπνεύστηκες. Πράγματι ένας δημιουργός είναι αυτός που είδε με διαφορετική μάτια αυτό που έβλεπαν όλοι και προσπάθησε να εντρυφήσει και στους άλλους την εικόνα που είδε αυτός. Επίσης θα συμφωνήσω ότι πάντα υπάρχει ο πρώτος και ότι οι επόμενοι ακολουθούν και προωθούν την αρχική εικόνα/ ιδέα (δεν αναφέρομαι σε αντιγραφές ή κάτι τέτοιο αλλά σε ζητήματα όπως θα λέγαμε είναι η «αγάπη»). Και τώρα ερχόμαστε στην πρωτοτυπία της έκφρασης, αυτό ναι υπάρχει και το θεωρώ θετικό για την βελτίωση, για την εξέλιξη, και μέσω δοκιμών με θετικά ή «καταστροφικά» αποτελέσματα θα βρεθεί κάτι νέο. Ακόμα και αυτό που τώρα θεωρούμε κλασσική αξία κάποτε ήταν νέο. Και ναι εμένα μου αρέσουν και τα κλασσικά αλλά και οι πειραματισμοί, δίνουν μια άλλη προοπτική και διευρύνουν ορίζοντες!


###################

Σημείωση Διαχειριστή : Παρακαλώ να υπογράφετε - βάζετε το όνομα ή παρωνύμιο σας - σε κάθε απάντηση και σχόλιο για να γνωρίζουμε τον αποστολέα. Ευχαριστώ.
Reviewed by kate
October 03, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 

...και χαμογελάς πονηρά
κλείνοντας το μάτι κοροϊδευτικά
έτοιμη για την επόμενη σκανταλιά...

Πρωτότυπο αλλά κυρίως ανατρεπτικό!
Εξαίρετο!
Reviewed by viv
October 02, 2009
Report this review
 
 

Πρωτότυπο!
Reviewed by dimitraemi
October 02, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 


Θαυμάσιο !! Γαμήλιο πάρτυ εικόνας, συναισθήματος και χειροκρότημα στον όμορφο χωρό της Πρωτοτυπίας. Αξίζει !! Μπράβο !!
Reviewed by Nikos Stylianoy
October 02, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: