Eίσοδος Μελών

Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
Βαθμολογία Χρηστών
 
5.0
Reviewed by logoclub.gr
< >

Κριτικές Κειμένων

Who's Online

Έχουμε 336 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να προβάλλουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας σε όλον τον κόσμο.

Εκτύπωση PDF
RSS
LOGO PAGE ** Ποίηση "Μυστικιστικά"
 

"Μυστικιστικά" Hot

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με  ένα χάος από σκέψεις, όμως, όλα είναι μια μεγάλη αλυσίδα.

ΈΝΑ"
Πόνος βαθύς

Γέλια παντού κι απ' όλους

Ένα μαύρο σύννεφο ψηλά

Ένα κοράκι τραγουδάει.

Η ψυχή φωνάζει βοήθεια

Ένα μαχαίρι με αίμα

Ένα σώμα χωρίς ζωή

Η κόλαση περιμένει.


"ΠΤΩΜΑ"

Ένα κορίτσι που κλαίει

Δίπλα ένα πηγάδι

Η πανσέληνος τρέχει

Τ' αστέρια κοιτούν.

Νεκρή η πόλη

Τα αγκάθια μεγαλώνουν

Γεμάτο το χώμα

Βασιλιάς ο Θάνατος.


"ΧΑΜΕΝΗ ΕΛΠΙΔΑ"

Πείνα

Μια τσάντα με σκουπίδια

Βιτρίνα σπασμένη

Τρέχει ένα παιδί.

Τα πιόνια ακίνητα

Απαλή μουσική

Η Βασίλισσα έφυγε

Το σκοτάδι ο νικητής.


"ΜΟΝΑΞΙΑ"

Ο λύκος ουρλιάζει

Το αηδόνι πεθαίνει

Ένα κρύο δάκρυ

Μια κρύα ψυχή.

Άδειο δωμάτιο

Ένα κρεβάτι παλιό

Σώμα ακίνητο

Μια αράχνη που πλέκει.


"ΜΥΣΤΙΚΟ"

Σκουριασμένο κλειδί

Μια πόρτα σπασμένη

Άγρια χόρτα

Μια παπαρούνα μονάχη.

Κουτί κλειδωμένο

Ένα πεταμένο βιβλίο

Μυαλό χωρίς σκέψεις

Απόλυτη ησυχία.

 

"ΕΚΔΙΚΗΣΗ"

Ρούχα σκισμένα

Κόρη που ατιμάστηκε

Μάτια θολά

Ένα πιστόλι στο χέρι.

Μια λακκούβα με αίμα

Ένας λύκος τρελός

Ουρλιαχτό μέσ' τη νύχτα

Σιωπή.


"Ο ΑΡΧΟΝΤΑΣ"

Γκρίζος καπνός

Τα φώτα χάθηκαν

Ο Πρώτος περπάτησε

Τα θεμέλια μπήκαν.

Ημέρα του Ήλιου

Αληθινή εντολή

Μυστικός δείπνος

Ζωντανών Νεκρών.

Πνεύμα και Ύμνος

Άγαλμα γυμνό

Μαύρη λατρεία

Το χρίσμα.

Η κυριαρχία του Πρώτου

Όλοι προσκυνούν

Ποτάμια με αίμα

Κανένας.


"ΑΠΟΓΝΩΣΗ"

Χιόνι απαλό στο δρόμο

όνειρα που πέφτουν και χάνονται

άγνωστα πόδια να σέρνονται

μάτια, ψυχές σφραγισμένα.

Μια κούκλα κοιτάει στο άπειρο

βλέμμα κενό και αδιάφορο

το κερί σχεδόν έχει λιώσει

κι ένα μαχαίρι γυμνό στο κρεβάτι.

Λόγια αγάπης σαν σύννεφα

λήθαργος γλυκός για το Εγώ

μ' ένα ξύπνημα βίαιο

όμοιο με φάλτσα ορχήστρα.


"ΤΙΠΟΤΑ"

Κενό

Μια θάλασσα νεκρή

Ένα ποτάμι ξερό

Ο Κόσμος δεν χωράει άλλη ζωή.

Παγωνιά του θανάτου

Η σαπίλα της καρδιάς

Το είδωλο στον καθρέφτη

Δυο μάτια άδεια.


"ΤΕΛΟΣ"

Φως στο σκοτάδι

Οι νεκροί μας θυμούνται*

Μια κραυγή μας ξυπνάει

Και αλλάζουν οι ρόλοι.

Ο Χρόνος τελείωσε

Ένα χαμόγελο γλυκό

Αντίο χωρίς λόγια

Θάνατος...... όμορφος.


* από κάπου το έχω πάρει αλλά δεν θυμάμαι από που

 

Κριτικές Χρηστών

Average user rating from: 6 user(s)

 

Αξιολόγηση:
 
3.5
 
 

Καθώς διαβάζω τα σχόλια των άλλων φίλων εδώ,προσπαθώ συνάμα να είμαι εγώ...
προσπαθώ να φτιάξω ένα σχόλιο που να αντικατοπτρίζει τι αισθάνομαι όταν μέσα μου το επεξεργάζομαι.
Λοιπόν ,νομίζω ότι ο πλούτος σου σε εικόνες και ευαισθησία υπάρχει ,οπως υπάρχουν και τα στοιχεία να γράψεις πολυ καλά.Αυτό που μου έλειψε και δεν το πήρα απο το πόνημα αυτο ειναι οι συνδεδεμένες εικόνες.Αλλου υπάρχουν και σε παρασύρουν μαζί ,σε κάνουν να κατανοείς και αλλου χάνεσαι και πέφτεις σε κενό .Φυσικά ,πιστεύω πως αυτο και σου συνέβη γι αυτο και ποίησες κατ αυτον τον τρόπο.Ενταξει,όλοι μας το παθαίνουμε και αναρωτιόμαστε τι δεν άρεσε στους αλλους μετά την κριτική.
Το βρήκα λίγο ''αναποφάσιστο'' και συγκεχυμενο ως προς τον δρόμο που σε πάει ,ίσως θα έλεγα ανώριμο ακόμα να δημοσιευτεί,αφου χρειάζεται λίγη δουλειά περισσότερη και πιο λεπτομερή εξέταση σε όλα τα παραπάνω που σου γράφω.
Να γνωρίζεις πάντως ότι και η ''εργασία'' της κριτικής ενός κειμένου είναι κάτι δύσκολο για όλους μας ,και σίγουρα όχι ότι καλύτερο αφού είμαστε στην θέση του ''μαχαιροβγάλτη'' αλλες φορές με ελαφρά τη καρδία αφου δεν κρίνουμε εμάς,και άλλες με δυσκολία αφου πρόκειται για φίλους μας.
Εγω προσπάθησα να σε δώ σαν φίλο και παράλληλα να εκφράσω αυτο που έλαβα απο το κείμενο -πόνημα σου.
Ειλικρινά χρειάστηκε να υπερβάλλω στην προσπάθεια μου να αναγνώσω ,θα σε ήθελα πιο εκφραστικό και πιο υπομονετικό ,βιάστηκες να δημοσιεύσεις αυτον τον πλούτο που κάλλιστα αν το επεξεργαζόσουν πιο βαθιά ,θα είχαμε την τιμή να διαβάζουμε δύο η τρείς σελίδες απο αυτο .
FILIOSH
Reviewed by Filiosh
May 29, 2010
View all my reviews
Report this review
 
 

Μυστικιστικά

Ανέφερα ότι δεν το κρίνω λογοτεχνικά (δεν διαθέτω ούτε γνώσεις, ούτε εμπειρία) και μπορεί να μην είμαι για κάποιους καλή αναγνώστρια επειδή προτιμώ τα ψυχωφελή κείμενα. Ο Καρυωτάκης ήταν ένας τραγικός αυτόχειρας εκτός από ποιητής.
Επιτρέψτε μου όμως να ανθίσταμαι στην αφόρητη θλίψη, την αυτοεξουθένωση, την μόλυνση του λογιστικού της ψυχής.
Απαραίτητη η αντίσταση, αντίδραση και αντιμετώπιση του σφοδρού ρεύματος της σκοτεινιάς
και μαυρίλας, "του μυαλού χωρίς σκέψεις", "της σαπίλας της καρδιάς" που μάς επιβάλλουν καθημερινά.
Λυπάμαι εάν προκάλεσα με τα λόγια μου. Δεν υπήρχε πρόθεση ειρωνίας.
Ευχαριστώ.

***********************************************************************
Μα το Site αυτό όπως βλέπω είναι ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ Κα Τζίνα. Και όταν κάποιος ομολογεί αφελώς ότι..... " Ανέφερα ότι δεν το κρίνω Λογοτεχνικά " αυτό σημαίνει ή ότι μπήκε κατά λάθος σε αυτόν τον χώρο ή ότι δεν γνωρίζει τι είναι Λογοτεχνία. Ή το χειρότεο όπως ομολογείτε (πάλι αφελώς !) μπήκατε για να βρείτε (άκουσον-άκουσον), Ψυχωφελή κείμενα !!!!
Είναι πράγματι να κτυπιέται κανείς για το Επίπεδο μερικών ατόμων. ifestionas


************************************************************************
Με αφορμή αυτό το ποίημα του avaris επιτέλους, άρχισε κι ένας ακόμη εποικοδομητικός διάλογος μεταξύ μας… μπορεί να φάνηκε ‘αριστοκρατική’ η άποψη που κατέθεσα –εννοώ του Μουρσελά- την προσυπογράφω όμως καθώς περιλαμβάνει κι εμένα… επειδή δεν μπορώ να κατανοήσω εν συνόλω τον ιδιότροπο μυστικισμό του Σεφέρη να τον γκρεμίσω τον Σεφέρη. Επειδή θεωρείται ‘αυτοκαταστροφικός’ ο Καρυωτάκης, να τον στείλω στον αγύριστο τον Καρυωτάκη –ο οποίος έχει άπειρα βάθη και πλάτη στις διαστάσεις του και δεν υπήρξε απλά ένας ‘τραγικός’ αυτόχειρας… ακολούθησε ίσως με ‘ακατανόητη’ για τον μέσο άνθρωπο συνέπεια την ορμή του είναι του στην φιλοσοφική αναχώρηση… εντελώς επίπεδη φοβούμαι ως και ευνουχιστική η ‘ανάγνωση’ ενός αυτόχειρα κάτω από την ψυχιατρικοποίηση της ποίησης και τον διαχωρισμό της σε ‘φωτεινή’ και ‘σκοτεινή’… επωφελή (!!!) και… ανωφελή!!! Όπως έλεγε και ο θείος Πλάτων –να τον στήσουμε στον τοίχο κι αυτόν μάλλον γιατί ήταν μελαγχολικό παιδί- φιλοσοφία, η ζωή η ίδια τελικά όπως νοηματαδοτείται από υψιπετείς λογισμούς, είναι ‘μελέτη θανάτου’… τι άλλο θα μπορούσε να είναι άλλωστε; Ποίηση είναι η καταρρίχηση στα απροσμέτρητα βάθη της Ύπαρξης και εκεί το φως μάλλον δεν αρκεί για να γράψουμε για προβατάκια και ξωκλήσια… -δόξα στους θεούς η γενιά του ’30 αλλά και η μεταπολεμική μας απήλλαξε από όλο αυτό το ‘τουριστικό’ τοπιογράφημα της ψυχοσύνθεσης ως... παραπόταμο των δέντρων, των λιβαδιών και της… παπαρούνας… να με συμπαθάτε αλλά αυτή είναι η σκληρή αλήθεια… η δική μου τουλάχιστον. Συγνώμη για το μεταλλικό του ύφους μου και αναγνωρίζω σε όλους τη προσωπική τους προσέγγιση… δεν σε μέμφομαι Τζίνα ούτε το αναφαίρετο δικαίωμά σου να καταθέσεις όποια θέση επιθυμείς… ας μου επιτραπεί όμως να αντιδρώ και υπερασπίζομαι τον πυρηνικό στοχασμό της ανθρώπινης γραφής που, δυστυχώς ή ευτυχώς, για να έχει αξιοπρέπεια, καθώς λέει και ο Βαρβέρης –άλλος… θανατοποινίτης εδώ- ‘οφείλει’ να περιέχει θλίψη και αναχωρητισμό… Ελεύθερη συζήτηση αισθάνομαι ότι κάνουμε και όχι πως προσπαθούμε να επιβάλουμε απόψεις… αλλά να μην μας ενοχλούν και οι σκληρές απόψεις… απλά να τεκμαίρονται, να μην εκκρεμοβατούν, να μην είναι ευόλισθες στον αφορισμό και την απόρριψη… Η μαγεία της ποίησης είναι όπως αυτή ενός ακριβού, μετάξινου σεντονιού που τυλίγει το σώμα μας… το είναι μας, την πρωτανάσα μας… ας μην φοβόμαστε το σκοτάδι, από αυτό γεννηθήκαμε, από αυτό προήλθαμε, από αυτό τραφήκαμε και σε κείνο θα γυρίσουμε κάποια στιγμή… Αν υπήρξα πολύ αιχμηρός ας μην παρανοηθεί… μαχόμενος ζω και μαχόμενος γράφω… - SAILOR
Reviewed by ΤΖΙΝΑ
March 23, 2010
Report this review
 
 

Μυστικιστικά

Εγω αυτό που βλεπω είναι οτι αυτό το φόρουμ, τελικά θα καταντήσει ''προνόμιο'' των εκλεκτών. Και ναι, ίσως αυτά που θα διαβάσατε να πειράξουν κάποιους, αλλά δυστυχώς είναι αυτό που αποκομίζω.
Ας το εξηγήσω λοιπον. Η Τζίνα έκανε ένα σχόλιο. Τη βαθμολογία της τη σέβομαι γιατί δυστυχώς αυτά που γράφουμε δεν μπορούν να αρέσουν σε όλους. Ίσως σας ενόχλησαν η ωμότητα αυτών που λέει. Μπορεί...αλλά δεν παύει να είναι η γνώμη της και δεν νομίζω οτι έχουμε το δικαίωμα να ''την στήσουμε στον τοίχο''.
Αν δεν μας αρεσουν το 1 ή το 2, τότε γιατι τα έχουμε? Ας τα βγάλουμε λοιπόν απο τη βαθμολόγηση και να έχουμε μόνο το 3 στην χειρότερη ή το 4.

Με αυτόν τον τροπο το μόνο που καταφέρνουμε είναι να ''διώχνουμε'' τα νέα μέλη. Αν ήμουν καινούργια σε αυτόν τον χώρο θα έλεγα, οτι εδω μέσα ο ένας ''χαιδεύει'' τον άλλον..Τα σχόλια μου είναι αφορμή για αυτά που γραφηκαν για τα σχόλια της Τζίνας.

Ίσως απο την Τζίνα, θα προτιμούσα να έκανε την κριτική της, με λιγότερο ''πνεύμα'' , έτσι ΙΣΩΣ το 2 αρι να ερχοταν πιο ομαλό στους υπολοίπους, γιατί δυστυχώς η νοοτροπία του logoclub, δεν μπορεί να δεχτει κακές κριτικές.

Εμένα προσωπικά το συγκεκριμένο δεν μου άφησε κάτι ιδιαίτερο. Μου αρέσει η σκοτεινή ποίηση, αλλά αυτό δεν το βρήκα σκοτεινό..Ίσως χαώδες, ίσως σαν καταιγισμό απο μαύρο και χάος...
Πιστεύω οτι το λαθος για μένα...επαναλαμβάνω, για μένα, ήταν ο τρόπος που το απέδωσε ο ποιητης και οχι τόσο οι λέξεις που χρησιμοποίησε...ΔΕν ξέρω...δεν σημαίνει οτι δεν αξίζει το ποιημα..Ίσως και πάλι να μην είναι για μας..Δεν μπορουν όλοι οι αναγνώστες να έχουν τις ίδιες προτιμήσεις.


***********************************************************************
Χριστίνα, με αφορμή το σχόλιό σου το οποίο, φυσικά απευθυνόταν και σε μένα με έντονες αιχμές, ήθελα να πω μερικές σκέψεις… ...δεν έστησα στον τοίχο τη Τζίνα και ποτέ, όσο είμαι στο Λογοκλαμπ δεν αισθάνθηκα ούτε φέρθηκα ως ‘εκλεκτός’… δεν κολλάει σε μένα αυτό το τσιρότο και το επιστρέφω αμέσως… και είμαι απόλυτος σ’αυτό και αυστηρός… Όσον αφορά στα επόμενα που αναφέρεις… το να σέβεσαι την άποψή μου για ένα κείμενο αυτό σου αφαιρεί το δικαίωμα να έχεις αντίθετη άποψη; Προς τι ο θυμός δηλαδή και ο εκνευρισμός; Και γιατί αποθαρρύνονται έτσι τα νεότερα μέλη; Τα νεότερα μέλη πρέπει να ‘χαϊδεύονται’ ή να δοξολογούνται; Δεν το κατάλαβα… όταν διαφωνώ με την άποψή σου σημαίνει ότι δεν την αντέχεις και σηκώνεσαι και φεύγεις; Μέσα από την διαλεκτική αντιπαράθεση δεν γινόμαστε πιο πλούσιοι, πιο ζωντανοί; Εσύ θεωρείς λοιπόν ότι χαϊδεύουμε οι παλαιοί ο ένας τον άλλο; Και γιατί τόσο καιρό δεν το έχεις εκφράσει; Περίμενες την Τζίνα να σου δώσει την αφορμή; Νιώθεις άβολα στο Λογοκλαμπ; Νιώθεις ότι σου γράφουμε ανεδαφικές κολακείες; Νιώθεις ότι δεν εισπράττεις αλήθεια αλλά χάδια; Καινοφανής όσο σε γνωρίζω η άποψή σου και αργοπορημένη μάλλον… αλλά έστω, δεν είναι ποτέ αργά να αποκαλυπτόμαστε… σέβομαι το πώς αισθάνεσαι, και το λέω και το εννοώ… Από την άλλη χαίρομαι που έγραψες θυμωμένα καθώς οι ακαδημαϊκίστικες απόψεις του σαλονιού και οι καθωσπρεπισμοί δεν παράγουν τίποτε… αλλά εάν αισθάνομαι ότι μια βαθμολόγηση ισοδυναμεί με τιμωρία θα το γράφω… κι ο καθένας να γράφει ό,τι αισθάνεται… ό,τι μας φαίνεται ακατάληπτο, ακατανόητο ή ‘σκοτεινό’ δεν σημαίνει πως είναι για τον κάλαθο των αχρήστων… σημαίνει πιθανώς ότι δεν έχουμε την ετοιμότητα να το… απολαύσουμε… έτσι δεν είναι; Δικαίωμά σου να βάλεις όποιο βαθμό θέλεις, δικαίωμά μου να σε χαρακτηρίσω ‘απαίδευτο’ αναγνώστη Γιατί δεν υπερασπίζεσαι και το δικό μου δικαίωμα; - SAILOR


*******************************************************************
Γνωρίζω κάποιον dimitraemi που γνωρίζεις και εσύ και ξέρουμε ότι σε κάποιο κείμενο του " κόλλησε " λόγω κάποιας σκληρής κριτικής...... Αυτό θα ήταν καλύτερο πιστεύεις να το εφαρμόζαμε και εδώ ; Θα βοηθούσαμε δηλαδή ; Η μήπως σε αυτή την περίπτωση θα διώχναμε τα νέα μέλη ; Και όχι σ' αυτήν που ισχυρίζεσαι εσύ, εφ' όσον υπάρχει τέτοια δομή στο κλαμπ που κάθε κείμενο που δεν του αξίζει από μόνο του " κολλάει " στα στάδια - αναίμακτα - και δεν προχωράει όπως συμβαίνει με εκατοντάδες κείμενα αυτή τη στιγμή εδώ, και άσχετα αν έχουν και τρία ή τέσσερα 5άρια στην είσοδο ; (logo gate ); Και όσο και αν χαιδευτούμε μεταξύ μας όπως λες, μπορεί δηλαδή το χάιδεμα να ανεβάσει ένα κείμενο στο άριστα και να επιτύχει την έκδοση του ; Και να τρέξει ο κόσμος να το αγοράσει ; Καταλαβαίνω ότι έχεις μπερδέψει τα πράγματα με τα τόσα αναρίθμητα Forums δεξιά και αριστερά στο διαδύκτιο..... Αλήθεια μπορείς να μου πεις ΑΝ παρατήρησες καμια ΔΙΑΦΟΡΑ μεταξύ όλων αυτών των Forums ( τους χώρους συζητήσεων δηλαδή - γιατί αυτό πάει να πει Forum ) και του logoclub ;

Nikos Stylianoy


***************************************************************
βαθμολόγησα γιατί δεν θυμομουν πως γίνεται δίχως να βάλω βαθμό...

Βρίσκω υπερβολή για άλλη μια φορά τις αντιδράσεις σας.
Πρώτον, βγηκε ανακοίνωση απο τη διαχείρηση, ή καλύτερα απο τον κύριο Στυλιανού, για το θέμα το οποίο δημιουργήθηκε.
Ωραία λοιπον, ας δημιουργήσουμε αυτόν τον χώρο για τις διαφωνίες μας και για να λύσουμε τις παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν.

Είπα οτι δίνουμε την εντύπωση οτι ''χαιδευόμαστε'' μεταξύ μας με τα σχόλια μας. Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί αυτό, αλλωστε εν μερει συμβαίνει σε όλους τους ιστοτοπους και φορουμ και λογοτεχνικές σελίδες, όπως θελετε πείτε το.

Όμως δεν καταλαβαίνω, γιατί ένας νεος επίδοξος συγγραφέας-ποιητής, θα πρέπει να καταρρακωθεί, αμα πάρει ένα 2αρι ή 3αρι σε ένα πόνημα του. Δεν εννόησα οτι θα πρέπει ολες οι κριτικές μας να είναι αυστηρές, αλλά και μια χαμηλή βαθμολογία να τεθεί, δεν νομίζω οτι ήρθε και ''η συντέλεια του logoclub''

Δεν με παρηγορεί ουτε με ανακουφίζει, ούτε με ευχαριστεί το γεγονός οτι το κείμενο μπορεί να κολλήσει σε κάποια απο τις επόμενες σελίδες. Γιατί να ''φοβηθώ'' να δώσω μια κριτική της τάξεως του 2 ή του 3? Γιατί προφανώς η νοοτροπία του logoclub, αντιτίθεται σε τέτοιες βαθμολογίες, όσο τεκμηριωμένες κ αν είναι?? Αυτο είναι κάτι το οποίο δεν μπορείτε να μου το βγάλετε απο το μυαλο.

Συμφωνώ οτι δεν πρεπει να αποθαρρύνουμε τα νέα μέλη, αλλωστε το ειχα πει κι εγω αυτο, σε απάντηση του mondo1991, τότε που κι εκείνος είχε αυτοβαθμολογηθεί με 1 για την κριτική την οποια του είχε γινει, που παραδόξως εκείνος θεωρούσε οτι ήταν υπερβολή η βαθμολόγηση-αν θυμάμαι καλά-ειδάλλως διορθώστε με. Του είχα πει οτι τα μέλη του λογκοκλαμπ, έχουν ως σκοπό να ενθαρρύνουν τα υπόλοιπα, εξού και αυτές οι βαθμολογίες..
Όμως όταν ένα κείμενο ή ποίημα κατά τη γνώμη μου, δεν αξίζει το 5αρι, γιατί να το βάλω? Μήπως το κείμενο του avaris, ήταν το πρώτο του? Αν ναι, τότε συγχωρήστε με , αλλά η βαθμολογία που θα του εδινα, επιεικώς , κατα την αποψη μου, που δεν έχει καμία σημασία, είναι το 4αρι και αυτό για να μην τον στεναχωρήσω(αν και συνήθως όταν κάτι δεν το θεωρώ άξιο για 5αρι, απλώς απέχω και δεν βαθμολογώ, εκτός απο μερικές ΤΥΧΑΙΕΣ εξαιρέσεις).

Όπως επίσης δεν καταλαβαίνω, αυτό που ανέφερε ο κύριος Στυλιανού..Εξηγήστε το μου λίγο καλύτερα αυτό..
Ποιος ο λόγος που αναφέρθηκε το εξής: οτι εαν ενα κείμενο, πάρει 5αρι σάμπως θα βρει το δρόμο του για την έκδοση? (κατάλαβα οτι αυτό είναι σενάριο φανταστικό, αλλα επαναλμβάνω δεν εχω καταλαβει τον λόγο που ειπώθηκε).Μάλον αυτό ήταν άστοχη επισήμανση ή κατι παλι μου διαφεύγει?

Ναι, μου δόθηκε η αφορμή απο τα σχόλια της Τζίνας, γιατί κάποτε θα γινόταν αυτό. Ήταν κάτι που το παρατηρούσα καιρό να γίνεται και έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, οταν κάποιο μέλος, είχε βαθμολογήσει με χαμηλά νούμερα, κάποιοι άλλοι ''έβγαλαν'' τα ''λογοτεχνικά'' τους ''μαχαίρια'' και τα ακόνισαν στο όνομα της δικαιοσύνης..επιτρέψτε μου να χρησιμοποιήσω κάπως μια ποιητική έκφραση.

Όπως εσείς έχετε το δικαίωμα να εκφέρετε τη γνώμη σας, έτσι κι εγώ κ η Τζίνα και η Μαρία, έχει το ίδιο δικαίωμα. Δηλαδή, αμα η γνώμη μου δεν είναι στην ίδια κλίμακα με τη δική σας, θα πρεπει να γίνονται λογομαχίες ή στη συγκεκριμένη περίπτωση, διαφωνίες μεσω του γραπτού λόγου?

Αν θυμάστε καλά, είπα οτι δεν με ενοχλησε η βαθμολογία της Τζίνας, το 2αρι, ή μαλον δεν θα μας ενοχλούσε τόσο, αν τα σχόλια της δεν ήταν τόσο καυστικά.
Ίσως το 2αρι της να ήταν πιο ευκολοχώνευτο, εαν συνοδευόταν με μια απλή επεξήγηση χωρίς ειρωνίες...

Τες πα το θεμα πλέον, δεν είναι τα σχόλια της Τζίνας, αλλα τα δικά μου. Για άλλη μία φορά, ναι, πιστεύω οτι ''χαιδευόμαστε'' αλλά ξερω οτι παλι θα το πάρετε στραβα..Κι εγω έχω χαιδέψει κατά καιρούς, όταν όμως έβαζα 4αρι και στην πραγματικότητα ήθελα να βάλω 3αρι και αυτό επειδή γιατί φοβόμουν όλες αυτές τις αντδιράσεις και δεν ήθελα να δημιουργήσω αντιπαραθέσεις.

Όμως, έστω ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ, συνειδητοποίησα οτι δεν θέλω να κρύβομαι άλλο πίσω απο το δάχτυλο μου και όταν θέλω να βαθμολογήσω με 3, θα το κάνω και μετά θα κάνω και τον σταυρό μου (παρακαλώ να ληφθει ως αστείο και οχι ως ειρωνία). Όμως, δεν θα μπορούσα ποτε να κρινω κάποιον με 2 ή 1, ίσως επειδή είναι του χαρακτήρα μου και δεν θα ήθελα με αυτόν τον τρόπο να πω σε κανέναν οτι αυτό που έγραψες είναι για τα σκουπίδια..
Γιατί οτιδήποτε γράφουμε, βγαίνει απο τη ψυχή μας. Είναι το δημιουργημα μας και όταν το καταθετουμε, ελπίζουμε να βρει ανταπόκριση..Όμως κανείς δεν γεννήθηκε τέλειος..Μπορει να διαθέτουν κάποιοι έμφυτο ταλεντο, όμως όλοι στην αρχή μοιάζουν με ακατεργαστο διαμάντι. Με τα χρόνια και με την τριβή της πένας μας, έρχεται η γνώση, η εμπειρία και η καταξίωση..

Αν υπάρχει ακόμη καμία απορία που δεν απάντησα, ας μου το πείτε παρακαλώ..Ήταν τόσα πολλά τα σχόλια των Sailor και Στυλιανού, που δυστυχώς φοβούμαι οτι ίσως να μην έχω απαντήσει σε όλα.. - dimitraemi

*******************************************************************
Το μόνο που θα θέλαμε να σας πούμε Κα Dimitraemi είναι ότι θα καταλάβατε πλέον πόσο βλάπτει η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ τον άνθρωπο. Και να σας ευχηθούμε Καλό σας ταξίδι στα προσφιλή σας Φόρουμς - Αρένες. logoclub

Reviewed by dimitraemi
March 23, 2010
View all my reviews
Report this review
 
 

Μυστικιστικά

κι εμένα μου άρεσε πολύ τούτη κλίμακα που ανέβηκα με τους στίχους σου avaris και ομολογώ πως χρειάζονται πολλές αναγνώσεις για να εισχωρήσει κανείς στα ενδότερα επίπεδα της προβληματικής σου... στην ουσία πρόκειται για μια μικρή κοσμογονία, ένα μικρό έπος και σαν τέτοιο περιέχει, εν σπέρματι, το τέλος, τον όμορφο θάνατο που αναφέρεις κι εσύ... δεν προβαίνω σε παρακινδυνευμένες αναλύσεις -το θανατοτροπικόν του πράγματος διόλου δεν αποτελεί ένδυμα του ύφους πάντως- παρά αφήνομαι στην πρωτογενή αίσθηση που έχω και η οποία με έχει συνεπάρει...
δυο λόγια μονάχα για τα όσα ανέφερε η Τζίνα συνοδευόμενα από την βαθμολόγηση-τιμωρία της... ο Κώστας Μουρσελάς σε μια παλιά του συνέντευξη έχει πει ότι υπάρχουν σήμερα πολυάριθμοι συγγραφείς μονάχα που έχουν εκλείψει οι... καλοί αναγνώστες...
συγνώμη που το αναφέρω τούτο και δεν αναφέρομαι υποχρεωτικά στην Τζίνα... απλά το σημειώνω καθώς για να προσεγγίσουμε το κάθε τι, απαιτείται προηγουμένως και η ανάλογη ετοιμότητα... αλλιώς το διαστρεβλώνουμε... και το αδικούμε...
-προσυπογράφω στο πνεύμα τα όσα ανέφερε ο Ηλίας-

******************************************************************
Σας ευχαριστώ όλους για την αξιολόγησή σας. SAILOR δεν μπορείς να φανταστείς πόσο δίκιο έχεις στα σχόλιά σου. Μια μικρή “κοσμογονία” θέλησα να περιγράψω κι εγώ. “Συναισθήματα” που όλοι οι άνθρωποι έχουμε σε κάποια φάση της ζωής μας (για κάποια φάση της ζωής μας).
ΤΖΙΝΑ* το ποίημα (κείμενο!) αν και είναι ένα, χωρίζεται με κάποιους μικρούς τίτλους. Παίξε με τις λέξεις αυτές. Κάνε συνδυασμούς με τους τίτλους(σε σχέση πάντα με τα υπόλοιπα). Άλλαξε την σειρά τους και ότι κι αν σου βγει να είσαι σίγουρη ότι σωστό θα είναι. Ίσως τότε δεν σου φανεί τόσο καταθλιπτικό. Δεν θέλω να κάνω ανάλυση γιατί αυτήν την δουλειά δεν την κάνει ο γράφων. Εγώ πάντως κάθε που ο ξαναδιαβάζω, βλέπω και κάτι άλλο. Άλλα “συναισθήματα” .
Φιλικά "Avaris"

*” Την αυγή να τη φτάσεις δεν μπορείς παρά μονάχα απ' της νύχτας το μονοπάτι”
(Kahlil Gibran)
Reviewed by SAILOR
March 22, 2010
View all my reviews
Report this review
 
 

εμένα μου άρεσε.πάρα πολύ καλοί οι στίχοι σου.και δεν μπορω να καταλάβω γτ πρέπει να είναι ένα ποιημα χαρούμενο για να ειναι και καλό.Από π κ ως που ισχύει κατι τετοιο.Και δεν πιστεύω ότι ταυτή η ειρωνεία σ Τζίνα στα σχολια σ κάνει κατι καλο ή τλχστν δημιουργικό.
Έχω περιέργεια αν σ στέλνανε το ''κοράκι'' του πόε ή καποιο ποιημα του καρυωτάκη αν θα έλεγες τα ιδια...κ μην μ πεις ότι δεν τιθεται θεμα συγκρισης κι οτι άλλο ποε κ άλλο αβαρις..γτ εσένα η θλιψη κ η απαισιοδοξια ειναι π δεν σ αρεσουν και είναι κοινή και σ αυτούς τους ποιητές..τα ονόματα μπορεί ν αλλάζουν όμως η θλίψη ειναι κοινή παντού και αυτό ας το σεβαστούμε.
φιλικά,
Ηλίας
Reviewed by desyllasi
March 22, 2010
View all my reviews
Report this review
 
 

Αυτοκτονία

Πόσα αντικαταθλιπτικά να πάρω ???
Όλο το κείμενο σε σπρώχνει να βάλεις το πιστόλι στον κρόταφο.
Με ψυχοπλάκωσε και δεν μου επιτρέπει να το δω "λογοτεχνικά".
"Επέρχεται κόρος ακόμη και στην λύπη" (Όμηρος).
Reviewed by TZINA
March 22, 2010
Report this review
 
 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: