Sub Menu

Κείμενα/έργα μελών και Κριτικές (εκτός Αρχείου)

There are 2161 listings and 3770 reviews.

Eίσοδος Μελών

Who's Online

Έχουμε 1600 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καλώς ήρθατε

στον Ιστοχώρο του Λογοτεχνικού Club,που δημιουργήθηκε από ανθρώπους που αγαπούν την λογοτεχνία και επιθυμούν να υπηρετήσουν αυτό το κομμάτι του πολιτισμού μας, που έχει δώσει τόσα πολλά στον κόσμο. Επιθυμία μας  είναι να συνεχίσουμε αυτήν την πορεία, με την δικιά σας βοήθεια και συμμετοχή .
Εκτύπωση PDF
RSS
Logo Gate * Ποίηση Αρνούμαι…
 

Αρνούμαι… Hot

Αρνούμαι…

Είπες ότι μπορείς

ν’ ακινητοποιήσεις το χρόνο

μέσα στη χούφτα σου

να κλείσεις όλους τους ιλίγγους

να περπατήσεις το άπειρο

μέσα σε μια νύχτα

να σιωπήσεις δυνατά

και η σιγή σου να είναι αθανασία

δεν έμαθα ποτέ

αν είχες δίκιο

αλλά τούτα τα ασημόγκριζα πρωινά

δεν μπορώ να ψηλαφίσω άλλο τίποτε

από τον κενό μου αντίλαλο…


και αν εκκρεμώ ως προς τον εαυτό μου

αρνούμαι να σε εκμισθώσω

ούτε καν ως ανάμνηση

για ενός απογεύματος

φτηνή απόλαυση


κομμάτι κομμάτι

τη Νύχτα

στο είπα

δεν μπορώ να στην προσφέρω…


κι αν κράτησες το τελευταίο φιλί

για να εκβιάζεις την ευαισθησία μου

νομίζω σου οφείλω ακόμη ένα


κομμάτι κομμάτι

τον εαυτό μου

αρνούμαι να σου τον προσφέρω…


Sep2009

Κριτικές Χρηστών

Average user rating from: 4 user(s)

 

Αξιολόγηση:
 
5.0
 
 

Όπως το βλέπω εγώ και από τη μικρή μου γνώση χαρακτηρίζω αυτό το ποίημα μια απίστευτα δυνατή διήγηση συναισθημάτων. Αισθήματα που μπορεί να έχουμε ξεχάσει κάποιοι μα όλοι τα έχουν ζήσει... Λίγα λόγια πλούσια δυναμική και συγκλονιστική γραφή. Να είμαι ειλικρινής δεν θυμόμουν γραπτά σου και το απόλαυσα. “και αν εκκρεμώ ως προς τον εαυτό μου
αρνούμαι να σε εκμισθώσω
ούτε καν ως ανάμνηση
για ενός απογεύματος
φτηνή απόλαυση” . Θα σου φανεί ίσως αστείο αλλά ευχαριστώ που έγραψες ιδιαίτερα αυτό το κομμάτι
Δεν ξέρω αν θα συμφωνήσεις αλλά σε κάθε τι που διαβάζουμε μας αγγίζει ένα συγκεκριμένο κομμάτι του, πιθανότατα διαφορετικό κάθε φορά που το ξαναδιαβάζουμε...
Reviewed by powerlesspower
October 13, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 

Αρνούμαι

Σίγουρα η πένα αυτή είναι χρυσή!

ΜΕΡΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ

ΑΡΝΟΥΜΑΙ λοιπόν την προσφορά του εαυτού μου ολόκληρου, σαν μια θυσία στο βωμό μιας ΑΓΑΠΗΣ, που δεν αποτελεί μια αληθινή ομορφιά ζωής, δεν συνδέεται θετικά με αυτήν αλλά αξιολογείται με βάση το αν προσφέρει ή όχι την ΑΘΑΝΑΣΙΑ, σαν κάτι μακρινό, εξωπραγματικό, πέρα από τα πάθη του ανθρώπου, το φθαρτό ,το μικρό ,το πεπερασμένο (και η σιγή σου να είναι αθανασία/αρνούμαι να σε εκμισθώσω/ για ενός απογεύματος φτηνή απόλαυση).
Και η άρνηση σαν ένας μηχανισμός ,ένα μεγαλειώδες τέχνασμα ,έρχεται να μας προστατέψει από τις απειλές του εφήμερου και καθημερινού, από έναν πιθανό συναισθηματικό θάνατο που θα προκαλέσει εντάσεις και αφόρητο πόνο,ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΟΝΤΑΣ μας με την ΑΘΑΝΑΣΙΑ ,όπως αυτή δίνεται μέσα από το πρίσμα μιας ιδεολογικής προσέγγισης ,πεποίθησης να πω ,που υπηρετείται με σθένος και συνέπεια.
Μια αίσθηση λοιπόν απειλής ,φόβου, εξάρτησης -να εκβιάζεις την ευαισθησία μου, μας κάνει να αρνιόμαστε τη σημαντική ομορφιά που μας προσφέρεται ,δεν είμαστε σε θέση να την διακρίνουμε ,να ανακαλύψουμε την ίδια την πηγή της ζωής ,πόσο μάλλον να δώσουμε κομμάτι από τον εαυτό μας!
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ (ΕΠΙΛΟΓΗ) τον δρόμο της χαράς της ζωής αναγνωρίζοντας το εφήμερο,και το φθαρτό, το τέλος των πραγμάτων,την θνητότητα σαν φυσική συνέχεια και όχι ασυνέχεια.
ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τον δρόμο εκείνο του μετασχηματισμού της ψυχικής ή σωματικής αποεπένδυσης που φέρνει η καθημερινότητα, μέσα απο νέες αναζητήσεις και επιλογές, προσφέροντας νέες ευκαιρίες σε μένα και τους άλλους, παλεύοντας αδιάκοπα για την συνέχιση και βελτίωση της ποιότητας της ζωής που θεωρώ και το μεγαλύτερο χρέος μου.
Πιστεύω στους ανθρώπους,έστω και αν οι εμπειρίες απο αυτους είναι αρνητικές και τους προσφέρω τον εαυτό μου ΟΛΟΚΛΗΡΟ όχι μέσα απο μια σχέση ανταλλαγής, αλλά μια σχέση κατανόησης και αγάπης αληθινής.
Δεν θέλω να σταματήσω το χρόνο και τη ζωή και να φαντασιώνω το άχρονο υπηρετώντας εκείνο το ιδεατό που μέσα απο κανόνες απαγόρευσεων και στέρησης της πραγματικής χαράς ενός έρωτα ή μιας σημαντικής ομορφιάς θα φέρει τη δικαίωση καισωτηρία.
Για μένα η πολυπόθητη ΑΘΑΝΑΣΙΑ είναι μέσα στα χρώματα , στις εικόνες ,τις μυρωδιές ,στις χαρές αυτής της ζωής που δεν είναι μόνο μια αναπόφευκτη υποταγή
σ’ένα ρυθμό καθημερινότητας αλλά και ένας ατίμητος πλούτος,ένας όμορφος ανεξερεύνητος κόσμος .

ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΑΝΗΣΥΧΙΑΣ ΤΟΥ ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΠΕΣΣΟΑ.

Όλοι έχουμε ένα αφεντικό ,έναν Βάσκες,για άλλους ορατό και για άλλους αόρατο.
Ο δικός μου λέγεται όντως Βάσκες ,και είναι ένας άνθρωπος........
Για άλλους μπορεί ναείναι η ματαιοδοξία,το ακόρεστο πάθος για τα πλούτη ,η δόξα ,η αθανασία...
Εγώ προτιμώ έναν Βάσκες ,ανθρώπινο, που στις δύσκολες ώρες είναι πιο προσιτός από όλα τα ιδεατά αφεντικά του κόσμου.


*********************************************************************************
Ήθελα να σε ευχαριστήσω θερμά και ειλικρινά Kate για την εξαιρετική αυτή ανάλυσή σου στο ΑΡΝΟΥΜΑΙ… για να πω την αλήθεια θα χρειαστεί να την διαβάσω ξανά και ξανά για να την αποκωδικοποιήσω πλήρως. Με τιμά που αφιέρωσες όλο αυτό το χρόνο, όλη αυτή την ενέργεια για να αναζητήσεις τους κρυφούς και αληθινούς πυρήνες τούτου του ποιήματος… είναι νομίζω η πρώτη φορά που σε ένα μου κείμενο επιχειρείται μια τόσο ενδελεχής ανάλυση και ομολογώ πως αισθάνομαι και μια κάποια αμηχανία… είδες πτυχές που πραγματικά με εξέπληξαν, είδες σε βάθη που δεν έχει δει κανείς… παραμέρισες πέπλα που δεν είναι θεατά … (και το διπολικο ανάπτυγμα ΑΡΝΟΥΜΑΙ-ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ είναι πιθανώς και το κλειδί όλου τούτου του κόσμου…) Ευχαριστώ για την προσοχή, την αφιέρωση πολύτιμου χρόνου, την ζεστασιά της γραφής σου, της ματιάς σου… -SAILOR-


Reviewed by kate
October 11, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 

Eπρεπε να χα αρνηθεί χρόνια πριν...
Υπεροχος παντα...
Reviewed by Rain Paths
October 09, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 


Eίτε είναι ποίηση, είτε πεζός λόγος, είτε άλλο, η πένα αυτή επειδή είναι χρυσή δεν σκουριάζει ποτέ. Για μια ακόμη φορά Αντώνη εύγε !!
Reviewed by Nikos Stylianoy
October 08, 2009
View all my reviews
Report this review
 
 
 
Powered by jReviews

Κριτικές : Advanced Search

Κατηγορία:     Keywords: